adres  Nienenhoek 8 - 7683 SC - Den Ham  |  telefoon  0546 - 67 15 59  |  mail  info@de-blekkenhorst.nl
kamperen met eigen sanitair

Recreëren met comfort en privacy

 • Privé sanitair op iedere plaats!
 • Kampeerterrein geopend van 01-04-2019 t/m 31-10-2019
 • Huisjes Susan, Grutto en Jolande het hele jaar door te boeken!
 • Animatie tijdens Pinksteren en het hoogseizoen
 • Openluchtzwembad & Airtrampoline
 • Veel fiets -en wandelroutes in de omgeving!
De meest comfortabele camping van Nederland
Kerst! Sfeervol genieten in één van onze prachtige huizen!
vanaf€ 275,-
Direct reserveren mogelijk, overzichtelijk en eenvoudig!

Vechtdal

Vechtdal een prachtige omgeving!

Opgepompte fietsbanden en een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dit is alles wat u nodig heeft om al fietsend te genieten van het steeds wisselend landschap in het Vechtdal.  Met uw voeten op de pedalen en uw gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan u voorbij. Langs bospaden en oude klinkerwegen maakt het rivierlandschap stroomopwaarts plaats voor uitgebreide loof- en naaldbossen met heuvels. Ontdekt u liever de natuur met een paar stevige wandelschoenen? Honderden hectare landgoed ligt op u te wachten. Met of zonder gebruik van het wandelnetwerk kunt u in het Vechtdal wandelen en volop genieten van de rust en ruimte.

Wandelnetwerk Vechtdal OverijsselVechtdal-Wandelvierdaagse

Vroeg uit de veren, wandelschoenen aan… ’t Is tijd voor een heerlijke wandeling in het Vechtdal In de gemeente Hardenberg en Ommen kunt u prima uit de voeten met 1200 km aan wandelnetwerk. Dit wandelnetwerk biedt u de mogelijkheid om de mooiste plekken van Hardenberg, Ommen, Dalfsen en omgeving te ontdekken. Wat dacht u van een stevige wandeling door het idyllische Reestdal? Een tocht door het pittoreske buurtschap Rheeze, met zijn eeuwenoude rietgedekte boerderijen? Of al wandelend lekker uitwaaien op de Lemelerberg? Het Wandelnetwerk biedt oneindig veel wandelmogelijkheden in het Vechtdal, aan u de uitdaging ze te ontdekken.

Hoe werkt het?

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op de routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen. Per route is

het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. De lange afstandswandelingen, zoals het Pieterpad, Havezathepad, Maarten van Rossumpad, Reggepad en het Vechtdal pad zijn ook opgenomen in het wandelnetwerk. Gaat u graag goed voorbereid op pad? Koop dan de Wandelkaart van Hardenberg en/of Ommen/Dalfsen met alle wandelmogelijkheden bij de VVV-agentschappen in het Vechtdal.

 

Fietsroutenetwerk Vechtdal OverijsselVechdal-Fietsvierdaagse

Fiets- en wandelroutes in de omgeving
Met één van de vele wandel-, fiets- en scootmobielroutes komt u langs de mooiste plekjes in het Vechtdal.

Ons assortiment vindt u bij de VVV-agentschappen in  het Vechtdal.
Hieronder een aantal van de routes:

 • Smaakfietsroute (fietsroute Dalfsen/Ommen waar je de streek kunt ‘proeven’, 40 km)
 • Vechtdal Wandelpad (lange afstand wandelroute, 72km)
 • Kastelenroute (knooppunten fietsroute 30 km)
 • Bergenroute (knooppunten fietsroute 16/32 km)
 • Vistrappenroute (knooppunten fietsroute 32 km)
 • GPS-route Staatsbosbeheer (wandelroute 13,4 km) info en coördinaten via www.staatsbosbeheer.nl

Fietsen van knooppunt naar knooppunt

Zelf uw fietsroute samenstellen en eindeloos fietsen door het Vechtdal? Dat kan met het fietsroutenetwerk in het Vechtdal. In het netwerk, dat bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes, kunt u zelf veel fietsroutes samenstellen met behulp van ‘knooppunten’. U kunt al routes fietsen vanaf 10 kilometer, met uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers.  Met behulp van de kaart, stippelt u uw route uit. U noteert de knooppuntnummers, stapt op de fiets en volgt de nummers.

Ontdek de pareltjes van het Vechtdal

In het Vechtdal heeft u als fietser alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied u te bieden heeft. De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden u de kans om de pareltjes van het Vechtdal met eigen ogen te ontdekken. Op de voorkant van de kaart staan de knooppunten met tussengelegen routes weergegeven en op de achterkant vindt u de pareltjes van het Vechtdal. Zo kunt u op bezoek bij de molenaar of genieten van typische streekproducten in één van de streekproductenwinkels.

Informatiepanelen

Op alle grote knooppunten zijn informatiepanelen geplaatst met daarop een plattegrond met knooppuntnummers. Zo kunt u gemakkelijk terplekke uw route bij mooi weer uitbreiden of bij een regenbuitje inkorten. De fietsknooppuntenkaart is verkrijgbaar bij de VVV-agentschappen in het Vechtdal. Meer informatie over het fietsroutenetwerk is te vinden op www.fietseninoverijssel.nl.

 

 

 


Gastenboek

Like de Blekkenhorst op Facebookde Blekkenhorst op Zoover

Wij zijn aangesloten bij: